Microneedling

Micro-needling therapie

Micro-needling therapie is een behandelmethode waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Hoe werkt micro-needling therapie?

De huidspecialist maakt gebruik van een speciale vibrerende pen met een kopstukje van minuscule steriele naaldjes. Hiermee maken we onder hoge snelheid hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

 

Deze behandeling is uitermate geschikt bij:

– Anti-aging
– Littekenbehandeling
– Bestrijding van cellulitus (panniculose)
– In conditie houden van de huid na een cosmetische ingreep zoals een facelift

Voor de behandeling

Om de best mogelijke resultaten te behalen, is het belangrijk dat u uw huid goed voorbereidt op de micro-needling behandeling. Als u wilt kunt u EMLA-crème minimaal 45 minuten van tevoren opbrengen in het behandelgebied. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.

De behandeling

De huidspecialist maakt uw huid schoon en brengt een serum aan op uw huid. Daarna beweegt zij de Dermapen roterend over uw huid. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,5 mm tot 2 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes zichtbaar zijn tijdens de behandeling. Dit is een normaal verschijnsel. De huid sluit zich meteen na de behandeling. Daarna brengt de huidtherapeut kalmerende crème en zonnebrandcrème aan. Als u dat wilt kan zij tot slot camouflagecrème op het behandelde gebied aanbrengen.

Na de behandeling

Afhankelijk van het soort huidoppervlak zal de huid er rozerood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan ongeveer 2-3 dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook wat gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten.
Uw huid is na de behandeling extra kwetsbaar, wees daarom de eerste 48 uur voorzichtig met zonlicht, sauna, heet douchen of baden.
Bescherm uw huid goed met een zonnebrandcrème van factor 30 of hoger en breng voor de opeenvolgende 2 weken een serum aan op het behandelde gebied. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapist geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

Te verwachten resultaat

Na gemiddeld 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. De huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Het eindresultaat zal pas na 6 tot 9 maanden zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Aantal benodigde behandelingen

Bij alle therapieën die als doel huidverbetering hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Het is helemaal afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling en met welk effect u tevreden bent. Bij elke behandeling is er vooruitgang. Meestal is een verbetering van de huid na ongeveer 5 behandelingen duidelijk zichtbaar.

Behandelfrequentie

U kunt elke 4 tot 8 weken een behandeling ondergaan.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Indien we micro-needling therapie inzetten om (acné-)littekens in het gezicht te behandelen, kan de behandeling in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit uw zorgverzekering. Dit is afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. 4Face Center is aangesloten bij de ANBOS en  staat geregistreerd in AGB code