Blog | De overgangsjaren

Blog | De overgangsjaren

Een periode die niet te overschatten is en allerlei veranderingen met zich meebrengt. Meestal tussen de 40 en 60 jaar kan de vrouw zowel lichamelijk als psycho-emotioneel bepaalde ervaringen hebben die ze nog nooit eerder heeft gevoeld of ervaren.

Ruim 2 jaar geleden is mijn baarmoeder verwijderd, een heerlijke verlichting van: eindelijk geen menstruatie meer. Maar niets is minder waar...na de verwijdering brak een andere periode aan, jawel de overgang. Pfff dat is even wennen van een volle huid naar een droge ingevallen huid, rimpels en nog meer rimpels en dan denk je oke daar kunnen we nog wat aan doen... o ja bijna vergeten je haar wordt ook nog dunner en dan nog niet over al dat andere te zwijgen. Slapeloze nachten, zweetaanvallen, emotionele buien, zwaarder worden, maanlandschap als BB ..durf de woorden niet uit te spreken????. Eigenlijk of er gewoon een ander in jouw lijf huist, 'ik noem haar altijd mijn tweelingzus'.

Net als in je tienerjaren, wanneer hormonen in de war raken, kunnen menopauze-gerelateerde hormonale veranderingen acne-uitbraken, donkere vlekken, ongewenst gezichtshaar en gemakkelijk geïrriteerde huid veroorzaken. Afnemend oestrogeen draagt ​​bij aan een dunnere, slappe en rimpelende huid, vooral rond de nek, kaaklijn en wangen. Fijn hoor die hamsterwangen... ‘not' .
Fijne lijntjes en rimpels ontwikkelen zich meestal eerst rond je ogen - bekend als kraaienpootjes - en boven de bovenlip bekend als barcode. Bovendien maakt je lichaam minder collageen aan, waardoor de huid zijn elasticiteit verliest, waardoor je mogelijk minder spierspanning of meer cellulitis opmerkt. Oestrogeen stimuleert de vorming van huidverzachtend collageen en oliën. Collageen 'bouwstenen’;
Nou is het geval dat na je 25e levensjaar het verval in gang wordt gezet, ben je eindelijk op je mooist neemt de collageen onze bouwstenen alweer af.

Wat te doen:
Na de menopauze droogt je huid uit omdat de oestrogeenproductie vertraagt ​​- samen met het vermogen van je lichaam om vocht vast te houden. Een drogere huid kan jeuk veroorzaken en rimpels prominenter maken. Het is belangrijk om nieuwe huidverzorgingsproducten te onderzoeken om ervoor te zorgen dat ze niet te zwaar zijn of ingrediënten bevatten die de huid kunnen irriteren of uitdrogen. Wees proactief over je huid in de menopauze, je kunt sommige huidgerelateerde effecten van de menopauze bestrijden door met je huidspecialiste te praten en proactieve maatregelen te nemen om voor je huid te zorgen: Volg een regelmatige huidverzorgingsroutine, waaronder het wassen van je gezicht voor het slapen gaan en 's ochtends met een zacht reinigingsmiddel dat geschikt is voor een drogere huid. Als je puistjes hebt, overweeg dan een reinigingsmiddel dat glycolzuur of salicylzuur bevat. Vermijd acne-producten die je huid uitdrogen.

4Face Cosmetics biedt een verscheidenheid van huidverbeterende natuurlijke producten aan voor ondersteuning van een goede huidverzorging. We streven er ook naar om een ​​gezondere planeet te creëren via onze producten. Je bent je bewust van wat je eet en op je lichaam zet, dus veganistische schoonheidsproducten zijn van nature goed geschikt voor een gezonde levensstijl. Het aanpakken van je huidproblemen door de menopauze en daarna!

hyaluron-power-serum
hyaluron-age-defense-4-day
retinol-age-defense-4-night

Bijdragen van Supplementen:
Vergroot je inname van essentiële vetzuren, de bouwstenen van gezonde celmembranen. Eet voedingsmiddelen met veel omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren of vul aan met visolie, zwarte bessenzaadolie en vlasolie. Deze gezonde vetten helpen bij het produceren van de natuurlijke oliebarrière van de huid en houden de huid voller en ziet er jonger uit. Neem dagelijks een portie collageen en extra Vitamine C om zo de huid soepel te houden en magnesium voor een betere nachtrust. Breng zonnebrandcrème, zelfs in de winter en op bewolkte dagen, aan. Zoek een breedspectrum-SPF van 30 of hoger of een foundation met SPF-bescherming en draag deze elke dag.