Blogs

20-02-2020

Huidveroudering & hoe het te vertragen

 

Iedereen zal op een bepaald moment in hun leven huidveroudering ervaren. Velen van ons geven honderden euro's uit in de hoop fijne lijntjes en rimpels te verminderen, zonder echt te begrijpen hoe de huid ouder wordt. Met deze kennis is het gemakkelijker om te begrijpen hoe de leeftijd van je huid ouder kan zijn dan jou werkelijke leeftijd, en hoe je dit kunt voorkomen. Het is belangrijk om te beseffen dat er twee soorten huidveroudering zijn - intrinsiek en extrinsiek.

Intrinsieke veroudering vindt op natuurlijke wijze plaats naarmate we ouder worden, ongeacht externe invloeden. Nadat we 20 zijn geworden, produceert onze huid elk jaar 1% minder collageen in de lederhuid. Collageen is een eiwit dat de huid zijn elasticiteit geeft en de tekenen van veroudering voorkomt. Vanwege dit verlies klonteren de elastinevezels samen, waardoor ze uiteindelijk gaan uitzakken en rimpels krijgen. Vanaf onze twintiger jaren neemt het scrubproces van de huid met 28% af, waardoor de overtollige dode cellen zich na verloop van tijd ophopen.

Extrinsieke veroudering wordt uitsluitend veroorzaakt door milieuschade en kan worden beheerst. Verschillende externe invloeden zoals vervuiling, de zon en roken, veroorzaken allemaal vrije radicalen en schade aan de huid. Dus wat kan je doen om extrinsieke veroudering te bestrijden? Zonder je huid goed te verzorgen om extrinsieke veroudering te voorkomen, kan jou huidleeftijd ouder zijn dan je werkelijke leeftijd. Gelukkig zijn er tal van manieren om de schade terug te draaien om de molligheid en elasticiteit van de huid te herstellen. De gouden trio van 4face cosmetics (HYALURON 4FACE, RETINOL 4FACE EN HYALURON POWER SERUM) bevat een krachtige en een effectieve peptiden. Deze peptiden kunnen de huid vertellen om nieuw collageen te produceren, dat het uiterlijk van de huid herstructureert. Ze kunnen ook helpen de gezichtsspieren te ontspannen, het verschijnen van rimpels en helpen de vorming van nieuwe lijnen te belemmeren. De ultraviolette stralen van de zon zijn een van de meest schadelijke invloeden waaraan je huid dagelijks wordt blootgesteld. Daarom is het zo belangrijk om elke ochtend een vochtinbrengende crème met SPF aan te brengen, zoals de 4face Vitamine C en E, hyaluron moisturizer met SPF 15 om een ​​gezond en jeugdig complex te behouden.

 

Iets dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het streven naar een gezonde gloed is water. Om je huid stralend, gezond en zo jong mogelijk te houden, moet je lichaam goed worden gehydrateerd. Vergeet niet dat de huid het grootste orgaan van je lichaam is, en om het optimaal te laten werken, moet het voldoende hydrateren. Anders kan je huid er strak, droog en schilferig uitzien. Om de hydratatie van je huid te maximaliseren, kan je 's ochtends en' s avonds ook het Hyaluron Power Serum aanbrengen. Het bevat hyaluronzuur, 'de vochtmagneet van de natuur', dat een golf van waterminnende voedingsstoffen diep in het huidoppervlak levert. Met alle schade die onze huid dagelijks kan doorstaan, van barre weersomstandigheden tot straling van onze telefoons, verdient het alle liefde die we eraan kunnen geven. Neem de tijd om je huid vandaag te verwennen met krachtige antioxidanten, peptiden en hydratatie om morgen extrinsieke veroudering te voorkomen.

 

26-01-2020

Wat zijn we gezegend met ons jasje de 'HUID'.

Onze huid; wat is ze mooi, ook nog eens waterdicht en tevens waterafstotend, nou ja ... ze kan wat doorlaten mits we haar goed behandelen en voeden. Ons grootste orgaan dat met alle huiden bij elkaar gemiddeld 15 kg weegt en een oppervlakte van bijna 2 vierkante meter heeft. In mijn geval is 2 vierkante meter iets teveel ben maar een klein vrouwtje maar de 15 kg klopt denk ik wel, moet toch ergens naar wijzen als de weegschaal rare cijfers vertoont.????

De dikte van onze huid is niet overal hetzelfde, denk bijvoorbeeld aan de huid onder je ogen en je hals, daar is de huid vele malen dunner. Ook bijvoorbeeld je oogleden bevatten geen haren maar daar boven zitten de volle wenkbrauwen, zo geniaal bedacht maar hoe dan? en dat allemaal zien we als vanzelfsprekend. Afijn ik dwaal af. Onze huid bestaat uit drie lagen van binnen uit :

1• de vetlaag genoemd de hypodermis.

2• de lederhuid genoemd de dermis.

3• de opperhuid genoemd de epidermis.

Nu kunnen we wel dieper op deze materie in gaan, maar waar ik het over wil hebben, is de opperhuid ONS jasje.

Grens JAS

Ons huidje is de grenslaag die de communicatie met de binnen- en buitenwereld verzorgt. Zo zorgt ook de opperhuid ervoor dat het vochtverlies in ons lichaam goed reguleert, zonder ons jasje drogen we uit!

Genezings JAS

Ons jasje kan ook toveren, zo zorgt ze voor een snelle wondgenezing met cellen die als lijm functioneren genoemd keratinocyten. Ook ruimt ze dode huidcellen op die later afschilferen, dit gebeurt als we slapen en laat ons herstellen van onze dag.

Zonnefilter JAS

Ze kan nog veel meer, ze beschermt ons tegen schadelijke zonnestralen, ze maakt ons bruin waardoor ze onze eigen parasol is en maakt de huid dikker zodat we de vitamine D aanmaken voor ons immuunsysteem en weerkaatsing geeft van de zon. Ook worden onze zweetklieren omgezet tot verdampen om uitdroging te voorkomen.

Temperatuur JAS

Onze zweetklieren zijn verantwoordelijk voor vochtregulatie en produceren water als middel om warmte af te geven of om angst uit te drukken ook wel angstzweet genoemd. De tempratuur stijgt als iets niet fijn aanvoelt , denk aan een slang die geeft ook uit angst gif alleen denk ik niet als wij zodanig gaan zweten dat de slang weg glibbert.????

 

Talg JAS

Onze moderne jas kan ook talg aanmaken om haar soepelheid te geven, soms geeft ze teveel talg af omdat ze dan uitgedroogd is en graag haar jasje wil hydrateren ipv continu in de droger te zitten. Bacteriën aan de huidoppervlakte en de talgkliertjes kunnen talg afbreken waardoor we onze eigen lichaamsgeur hebben.

Gevoels JAS

Ze is ook heel gevoelig, haar haarzakjes zijn de gevoelsensoren. Je weet wel als er een briesje langs je lichaam gaat dat er dan kippenvel ontstaat of als je mooie muziek luistert.

Verdedigings JAS

En als laatste ze heeft gelukkig nog een mooie sjieke jas de LangerhansJAS????, onze zuurtegraad. Ze houdt onze indringers buiten de deur die door de cellen van langerhans worden ingezet als verdediging. 

 

 Wat is ze mooi hè?!

24-01-2020

Een periode die niet te overschatten is en allerlei veranderingen met zich meebrengt. Meestal tussen de 40 en 60 jaar kan de vrouw zowel lichamelijk als psycho-emotioneel bepaalde ervaringen hebben die ze nog nooit eerder heeft gevoeld of ervaren.

Ruim 2 jaar geleden is mijn baarmoeder verwijderd, een heerlijke verlichting van: eindelijk geen menstruatie meer. Maar niets is minder waar...na de verwijdering brak een andere periode aan, jawel de overgang. Pfff dat is even wennen van een volle huid naar een droge ingevallen huid, rimpels en nog meer rimpels en dan denk je oke daar kunnen we nog wat aan doen... o ja bijna vergeten je haar wordt ook nog dunner en dan nog niet over al dat andere te zwijgen. Slapeloze nachten, zweetaanvallen, emotionele buien, zwaarder worden, maanlandschap als BB ..durf de woorden niet uit te spreken????. Eigenlijk of er gewoon een ander in jouw lijf huist, 'ik noem haar altijd mijn tweelingzus'.

Net als in je tienerjaren, wanneer hormonen in de war raken, kunnen menopauze-gerelateerde hormonale veranderingen acne-uitbraken, donkere vlekken, ongewenst gezichtshaar en gemakkelijk geïrriteerde huid veroorzaken. Afnemend oestrogeen draagt ​​bij aan een dunnere, slappe en rimpelende huid, vooral rond de nek, kaaklijn en wangen. Fijn hoor die hamsterwangen... ‘not' .
Fijne lijntjes en rimpels ontwikkelen zich meestal eerst rond je ogen - bekend als kraaienpootjes - en boven de bovenlip bekend als barcode. Bovendien maakt je lichaam minder collageen aan, waardoor de huid zijn elasticiteit verliest, waardoor je mogelijk minder spierspanning of meer cellulitis opmerkt. Oestrogeen stimuleert de vorming van huidverzachtend collageen en oliën. Collageen 'bouwstenen’;
Nou is het geval dat na je 25e levensjaar het verval in gang wordt gezet, ben je eindelijk op je mooist neemt de collageen onze bouwstenen alweer af.

Wat te doen:
Na de menopauze droogt je huid uit omdat de oestrogeenproductie vertraagt ​​- samen met het vermogen van je lichaam om vocht vast te houden. Een drogere huid kan jeuk veroorzaken en rimpels prominenter maken. Het is belangrijk om nieuwe huidverzorgingsproducten te onderzoeken om ervoor te zorgen dat ze niet te zwaar zijn of ingrediënten bevatten die de huid kunnen irriteren of uitdrogen. Wees proactief over je huid in de menopauze, je kunt sommige huidgerelateerde effecten van de menopauze bestrijden door met je huidspecialiste te praten en proactieve maatregelen te nemen om voor je huid te zorgen: Volg een regelmatige huidverzorgingsroutine, waaronder het wassen van je gezicht voor het slapen gaan en 's ochtends met een zacht reinigingsmiddel dat geschikt is voor een drogere huid. Als je puistjes hebt, overweeg dan een reinigingsmiddel dat glycolzuur of salicylzuur bevat. Vermijd acne-producten die je huid uitdrogen.

4Face Cosmetics biedt een verscheidenheid van huidverbeterende natuurlijke producten aan voor ondersteuning van een goede huidverzorging. We streven er ook naar om een ​​gezondere planeet te creëren via onze producten. Je bent je bewust van wat je eet en op je lichaam zet, dus veganistische schoonheidsproducten zijn van nature goed geschikt voor een gezonde levensstijl. Het aanpakken van je huidproblemen door de menopauze en daarna!

hyaluron-power-serum
hyaluron-age-defense-4-day
retinol-age-defense-4-night

Bijdragen van Supplementen:
Vergroot je inname van essentiële vetzuren, de bouwstenen van gezonde celmembranen. Eet voedingsmiddelen met veel omega-3 vetzuren en omega-6 vetzuren of vul aan met visolie, zwarte bessenzaadolie en vlasolie. Deze gezonde vetten helpen bij het produceren van de natuurlijke oliebarrière van de huid en houden de huid voller en ziet er jonger uit. Neem dagelijks een portie collageen en extra Vitamine C om zo de huid soepel te houden en magnesium voor een betere nachtrust. Breng zonnebrandcrème, zelfs in de winter en op bewolkte dagen, aan. Zoek een breedspectrum-SPF van 30 of hoger of een foundation met SPF-bescherming en draag deze elke dag.

17-01-2020

Het gezicht van 4Face 
Monique Velle Huidspecialist/gelaatkundige

Monique is een specialist op het gebied van schoonheid en massages en de invloed hiervan op gelaat, lichaam en geest.

Ze behaalde in 1989 haar diploma als schoonheidsspecialiste en herhaalde deze in 2007  samen met pedicure en specialisaties  en bekwaamde zich in  bindweefsel, shiatsu en lymfedrainage massages. Ze volgde eveneens een opleiding tot Gelaatkundige communicatievaardigheden, medische/psychologische basiskennis, hsp coaching, BMR therapie en herborist. Jaarlijks volgt Monique bijscholingen, waardoor ze altijd beschikt over actuele kennis en vaardigheden.