BLOG| Huidveroudering & hoe te vertragen 1

BLOG| Huidveroudering & hoe te vertragen 1

Huidveroudering & hoe het te vertragen

 

Iedereen zal op een bepaald moment in hun leven huidveroudering ervaren. Velen van ons geven honderden euro's uit in de hoop fijne lijntjes en rimpels te verminderen, zonder echt te begrijpen hoe de huid ouder wordt. Met deze kennis is het gemakkelijker om te begrijpen hoe de leeftijd van je huid ouder kan zijn dan jou werkelijke leeftijd, en hoe je dit kunt voorkomen. Het is belangrijk om te beseffen dat er twee soorten huidveroudering zijn - intrinsiek en extrinsiek.

Intrinsieke veroudering vindt op natuurlijke wijze plaats naarmate we ouder worden, ongeacht externe invloeden. Nadat we 20 zijn geworden, produceert onze huid elk jaar 1% minder collageen in de lederhuid. Collageen is een eiwit dat de huid zijn elasticiteit geeft en de tekenen van veroudering voorkomt. Vanwege dit verlies klonteren de elastinevezels samen, waardoor ze uiteindelijk gaan uitzakken en rimpels krijgen. Vanaf onze twintiger jaren neemt het scrubproces van de huid met 28% af, waardoor de overtollige dode cellen zich na verloop van tijd ophopen.

Extrinsieke veroudering wordt uitsluitend veroorzaakt door milieuschade en kan worden beheerst. Verschillende externe invloeden zoals vervuiling, de zon en roken, veroorzaken allemaal vrije radicalen en schade aan de huid. Dus wat kan je doen om extrinsieke veroudering te bestrijden? Zonder je huid goed te verzorgen om extrinsieke veroudering te voorkomen, kan jou huidleeftijd ouder zijn dan je werkelijke leeftijd. Gelukkig zijn er tal van manieren om de schade terug te draaien om de molligheid en elasticiteit van de huid te herstellen. De gouden trio van 4face cosmetics (HYALURON 4FACE, RETINOL 4FACE EN HYALURON POWER SERUM) bevat een krachtige en een effectieve peptiden. Deze peptiden kunnen de huid vertellen om nieuw collageen te produceren, dat het uiterlijk van de huid herstructureert. Ze kunnen ook helpen de gezichtsspieren te ontspannen, het verschijnen van rimpels en helpen de vorming van nieuwe lijnen te belemmeren. De ultraviolette stralen van de zon zijn een van de meest schadelijke invloeden waaraan je huid dagelijks wordt blootgesteld. Daarom is het zo belangrijk om elke ochtend een vochtinbrengende crème met SPF aan te brengen, zoals de 4face Vitamine C en E, hyaluron moisturizer met SPF 15 om een ​​gezond en jeugdig complex te behouden.

 

Iets dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het streven naar een gezonde gloed is water. Om je huid stralend, gezond en zo jong mogelijk te houden, moet je lichaam goed worden gehydrateerd. Vergeet niet dat de huid het grootste orgaan van je lichaam is, en om het optimaal te laten werken, moet het voldoende hydrateren. Anders kan je huid er strak, droog en schilferig uitzien. Om de hydratatie van je huid te maximaliseren, kan je 's ochtends en' s avonds ook het Hyaluron Power Serum aanbrengen. Het bevat hyaluronzuur, 'de vochtmagneet van de natuur', dat een golf van waterminnende voedingsstoffen diep in het huidoppervlak levert. Met alle schade die onze huid dagelijks kan doorstaan, van barre weersomstandigheden tot straling van onze telefoons, verdient het alle liefde die we eraan kunnen geven. Neem de tijd om je huid vandaag te verwennen met krachtige antioxidanten, peptiden en hydratatie om morgen extrinsieke veroudering te voorkomen.